Χειμερινή ανάβαση του ΕΟΣ Καβάλας στο Παγγαίο

Paggaio3.JPGΤο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας επέλεξε τις βόρειες, βραχώδεις και πιο απότομες πλαγιές του Παγγαίου, οι οποίες σε συνδυασμό με το λίγο για την εποχή, αλλά σχετικά παγωμένο χιόνι, αποτέλεσαν πεδίο εξάσκησης των μελών του σε χειμερινές τεχνικές ανάβασης.

Paggaio2.JPGΤο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας επέλεξε τις βόρειες, βραχώδεις και πιο απότομες πλαγιές του Παγγαίου, οι οποίες σε συνδυασμό με το λίγο για την εποχή, αλλά σχετικά παγωμένο χιόνι, αποτέλεσαν πεδίο εξάσκησης των μελών του σε χειμερινές τεχνικές ανάβασης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, 10 μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, που έφεραν πλήρη ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό, χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες, πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή Αυγό (1956μ), από τη βόρεια πλευρά, η οποία παρουσιάζει κλίση μέχρι και 45ο.

Τα νέα μέλη είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε τεχνικές ανάβασης και κατάβασης σε παγωμένο και με μεγάλη κλίση πεδίο, να εξοικειωθούν με την χρήση ειδικών ορειβατικών υλικών, καθώς επίσης και με τις διαδικασίες ασφάλισης στο χιόνι, αποκτώντας έτσι γνώσεις που πρέπει να έχει ο κάθε ορειβάτης, για να κινείται με ασφάλεια στο χειμερινό βουνό.

Παρά το γεγονός ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, η ποιότητα του χιονιού δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται προβλήματα, τα νέα μέλη αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και διεύρυναν το φάσμα των γνώσεων τους, μέσα πάντα στο κλίμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας που καλλιεργείται στον Ε.Ο.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ.

 

P2245210.JPG P2245198.JPG