Νίκες για τους Καβαλιώτες δρομείς

Δυναμική και πολυάριθμη υπήρξε η παρουσία Καβαλιωτών δρομέων τοπικών συλλόγων και συγκεκριμένα του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ), του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας(ΕΟΣ) και του ΟΚΑΚ, σε αγώνες δρόμου που διεξήχθησαν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

Δυναμική και πολυάριθμη υπήρξε η παρουσία Καβαλιωτών δρομέων τοπικών συλλόγων και συγκεκριμένα του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ), του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας(ΕΟΣ) και του ΟΚΑΚ, σε αγώνες δρόμου που διεξήχθησαν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Τη μεγαλύτερη διάκριση Καβαλιώτη αθλητή στον ορειβατικό μαραθώνιο του Ολύμπου πέτυχε ο Νίκος Σιδερίδης ο οποίος κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 4 ώρες και 40’, λίγα μόλις λεπτά μετά τον πρώτο νικητή. Στον 22ο αυτό ορειβατικό μαραθώνιο, που είναι από τους δυσκολότερους αγώνες πανελληνίως, έλαβαν μέρος και τερμάτισαν μ’ επιτυχία και οι Καβαλιώτες Λευτέρης Δημητριάδης, Θεόδωρος Πολυχρόνης, Γιώργος Συρόπουλος, Θεόδωρος Μαδυτινός, Σπύρος Ευθυμίου και Σωτήρης Γίγας.
Νίκη για την Καβάλα και στον αγώνα δρόμου 20 χιλιομέτρων στην Σκοτούσα, όπου ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης με χρόνο 1 ώρα και 9’ κέρδισε την πρώτη θέση. Πολύ καλή επίσης υπήρξε και η παρουσία των υπολοίπων Καβαλιωτών δρομέων με τους Γιώργο Βουρδουμπά, Γιάννη Ταχτσόγλου, Κικής Αρσένη και Ματίνας Πρασάκη.
Οι πρόσφατες αυτές εμφανίσεις και διακρίσεις αθλητών των τοπικών συλλόγων επιβεβαιώνουν ότι το επίπεδο των καβαλιωτών δρομέων μεγάλων αποστάσεων βρίσκεται στα υψηλότερά του επίπεδα, και καθιστά την πόλη μας σημαντική δύναμη όσον αφορά και τον αριθμό συμμετοχών και τις επιδόσεις.