Φθινοπωρινές εξορμήσεις του Ε.Ο.Σ. Καβάλας

frakto01.jpgΤο φθινόπωρο είναι η ομορφότερη εποχή για τη φύση, καθώς τότε προσφέρει στους επισκέπτες της την πιο εντυπωσιακή και πολυποίκιλη γκάμα των γήινων χρωμάτων της. Με σκοπό να απολαύσουν τέτοιες όμορφες φθινοπωρινές εικόνες, 20 μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, επισκέφτηκαν την περιοχή του Φρακτού, στο νομό της Δράμας

falakro1.jpg

Το φθινόπωρο είναι η ομορφότερη εποχή για τη φύση, καθώς τότε προσφέρει στους επισκέπτες της την πιο εντυπωσιακή και πολυποίκιλη γκάμα των γήινων χρωμάτων της. Με σκοπό να απολαύσουν τέτοιες όμορφες φθινοπωρινές εικόνες, 20 μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, επισκέφτηκαν την περιοχή του Φρακτού, στο νομό της Δράμας, το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου. Η ορειβατική ομάδα, αφού διανυκτέρευσε στις δασικές εγκαταστάσεις του Φρακτού, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, περιηγήθηκε την επομένη στο μοναδικής ομορφιάς Παρθένο Δάσος της περιοχής. Η πεζοπορία που διήρκησε 6 ώρες, έγινε κάτω από ιδεατές για την εποχή καιρικές συνθήκες, και άφησε στα παλιά και νέα μέλη του Ε.Ο.Σ. τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

frakto03.jpgΕντελώς διαφορετικό ήταν το πρόγραμμα των 8 ορειβατών του Ε.Ο.Σ., που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2  Νοεμβρίου, καθώς περιελάμβανε μια από τις δυσκολότερες, αλλά και συναρπαστικότερες ορειβατικές διαδρομές στην περιοχή μας, τη διάσχιση του Φαλακρού όρους. Οι ορειβάτες ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου από το χωριό Πύργοι της Δράμας, και αφού διανυκτέρευσαν στο οροπέδιο της Σίτνας, ανέβηκαν την επομένη στην κορυφή του Φαλακρού, στα 2232, για να επιστρέψουν ξανά στην αφετηρία τους, από την άλλη πλευρά του βουνού, σε μια συνολική πορεία 13 ωρών.

 

 

 

 

 

frakto04.jpg