Χειμερινές δράσεις στο Παγγαίο

pag01
Με ανάβαση στις κορυφές ‘Τρίκορφο’ και ‘Αυγό’ του Παγγαίου, καθώς και με αναρρίχηση στις χιονισμένες πλαγιές του, έκλεισε ο Φεβρουάριος για τον ΕΟΣ Καβάλας. Οι δώδεκα ορειβάτες του συλλόγου που βρέθηκαν στο Παγγαίο την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
απόλαυσαν τις χειμερινές δραστηριότητές του, σε μια ημέρα που λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών αποδείχθηκε μία από τις ομορφότερες του φετινού χειμώνα.
Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν και με άλλους αναρριχητές και ορειβάτες, ανάμεσά τους και τρεις Aυστριακούς, τους οποίους προσκάλεσαν στο μικρό και ζεστό καταφύγιο του ΕΟΣ, που είναι και το μόνο που λειτουργεί πλέον στο Παγγαίο. Η ύπαρξη αρκετών ανθρώπων στο Παγγαίο, μια συνηθισμένη κατά τ’ άλλα Κυριακή, αποδεικνύει πως ακόμα κι αν τα σχέδια για την λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου έχουν οριστικά εγκαταλειφθεί, το βουνό συνεχίζει να παρέχει πεδίο για ποικίλες δραστηριότητες, ενώ με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών θα μπορούσε ν’ αποτελεί έναν ιδανικό πόλο έλξης για ορεινά αθλήματα, αποφέροντας έτσι πολλαπλά οφέλη τον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.

pag02

pag03

pag04