Έκδοση χάρτη μονοπατιού Παλιάς Καβάλας

palia_kavala_map_s
Μετά από συνεργασία με την εταιρία χαρτογράφησης "Ανάβασις", ο Δήμος Φιλίππων ανακοίνωσε την έκδοση του περιηγητικού χάρτη για το Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας.
Πρόκειται για ένα έντυπο διαστάσεων 43 επί 68 εκαστοστών, κλίμακας 1:5.000, τυπωμένο σε αδιάβροχο χαρτί Polyart 90 γραμμαρίων.
Στη μία πλευρά του εντύπου φιλοξενείται ο περιηγητικός χάρτης του μονοπατιού με δυτικό όριο τη διασταύρωση Ζυγού-Παλιάς Καβάλας και ανατολικό τη διασταύρωση Κορυφών-Χαλκερού. Ο χάρτης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις θέσεις 10 ερειπωμένων νερόμυλων, θέσεις νεροτριβών, αρχαίων μεταλλείων, βραχογραφιών, χώρους αναψυχής, σπηλιών και άλλων, πέρα από τον καταρράκτη του και τον αναστηλωμένο νερόμυλο που αποτελούν τα "σήματα κατατεθέντα" του μονοπατιού. Στο οπισθόφυλλο του εντύπου αναπτύσσεται μια εναλλακτική προσέγγιση για τον επισκέπτη του Δήμου βασισμένη όχι στα πασίγνωστα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής αλλά στον πανέμορφο ορεινό του όγκο και τα καλά κρυμένα μυστικά του.
Πολύτιμη ήταν η βοήθειά του Πολιτιστικού Συλλύγου Παλιάς Καβάλας, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, της Λέσχης Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας, της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας, του καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Βαβελίδη Μιχάλη και της ομάδας του extremegreece.gr.
Ο χάρτης διατίθεται δωρεάν από το Δημαρχείο Φιλίππων, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιάς Καβάλας και το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καβάλας.

palia_kavala_map
palia_kavala_back
Τον χάρτη μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ.