Ο ΕΟΣ Καβάλας στο Basecamp του Everest

nepal04Με διαφορετικό τρόπο πέρασαν τις μέρες του Πάσχα τα 5 μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, που βρέθηκαν το συγκεκριμένο δεκαπενθήμερο στο μακρινό Νεπάλ. Οι Κώστας Παπαοικονόμου, Αναστασία Κασμερίδου, Θεόδωρος Κουρματζής, Παρασκευή Φετά, και Βασίλης Κυριλλίδης, επιχείρησαν το trekking που οδηγεί μέχρι την κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ.

Το trekking, το οποίο εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, ξεκινά από τα 2.800 μέτρα και φτάνει μέχρι το υψόμετρο των 5.400 μέτρων, με ενδιάμεσους σταθμούς και ημερήσιες πορείες 8 περίπου ωρών. Το εγχείρημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς, πέρα από τις πολύωρες ανηφορικές πορείες, οι λιγοστές μέρες που είχαν στη διάθεσή τους τα μέλη του Ε.Ο.Σ. δεν επέτρεπαν την ομαλή προσαρμογή τους στο υψόμετρο. Ωστόσο, και μολονότι όλοι τους εμφάνισαν τα συμπτώματα της νόσου του υψομέτρου, κατάφεραν μέσα σε 9 μέρες να φτάσουν στην κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ, για να ξεκινήσουν κατόπιν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Το ταξίδι και η πορεία προσέφεραν συγκλονιστικές εμπειρίες, ενώ η επαφή με τη φύση των Ιμαλαΐων και τη θέα των θρυλικών γιγαντιαίων βουνών που δεσπόζουν στην περιοχή αποδείχτηκε μοναδική.

Εντός των προσεχών ημερών θα γίνει προβολή και εξιστόρηση του οδοιπορικού για τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου, καθώς ένα αρχείο 2000 και πλέον φωτογραφιών προσφέρει πλούσιο υλικό, για μια περιοχή που αποτελεί θρύλο για τους ορειβάτες όλου του κόσμου.

 

nepal02

 

nepal05

 

nepal03