Ανάβαση στο Υψάριο της Θάσου

Ανάβαση στο Υψάριο της Θάσου
14 Απρ
2014

Εμείς οι Καβαλιώτες πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που, εκτός από το Παγγαίο, έχουμε κοντά μας και το όμορφο νησί της Θάσου, το οποίο, εκτός από παραλίες διαθέτει ένα όμορφο βουνό, το Υψάριο, με δυο επίσης όμορφες κορυφές, την ομώνυμη και την κορυφή του Προφήτη Ηλία. Αυτές ήταν οι σκέψεις που γεννήθηκαν στο μυαλό των τυχερών που απολάμβαναν την εκπληκτική θέα ολόκληρου του νησιού, από τις κορυφές του, αλλά και από τον απολαυστικά διαμορφωμένο χώρο του καταφυγίου του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου, με τα κιόσκια, τα πέτρινα και ξύλινα παγκάκια, τα ευρύχωρα τραπεζάκια του.


Η ανάβαση του ΕΟΣ Καβάλας στις 12 και 13 Απριλίου, ήταν διπλής πρόβλεψης. Μία ομάδα προσέγγισε το βουνό από την κόψη του Θεολόγου που απαιτεί ελαφρά αναρρίχηση, ενώ μια δεύτερη, περιπατητική, ακολούθησε το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι από την Ποταμιά μέχρι το καταφύγιο. Οι δυο ομάδες, 8 και 7 ατόμων αντίστοιχα, συναντήθηκαν στο χώρο του καταφυγίου το απόγευμα του Σαββάτου. Την επομένη μέρα, Κυριακή, όλοι οι ορειβάτες, μαζί με τον πρόεδρο του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου Λευτέρη Βουλγαράκη και 2 ακόμα μέλη του τοπικού συλλόγου, πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή του Προφήτη Ηλία και επέστεψαν στην βάση τους, στην Ποταμιά, από διαφορετικό μονοπάτι, ανοιχτό σε νέες γωνιές και θέες του νησιού.
Ο ΕΟΣ Καβάλας ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο της Θάσου, για την ζεστή φιλοξενία, την εγκαρδιότητα, και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν τα μέλη του, ώστε να απολαύσουν όλοι μια ζεστή και φιλική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη. Ο ΕΟΣ Καβάλας θα χαρεί να ανταποδώσει μια ανάλογη φιλοξενία στους Θάσιους φίλους του στο δικό του καταφύγιο στο Παγγαίο.

joomplu:4478

joomplu:4481