Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας στην κορυφή Kamenitsa (2822m.) του Πιρίν

Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας στην κορυφή Kamenitsa (2822m.) του Πιρίν
16 Σεπ
2015

Αν και τα βουνά δεν τα βαριέσαι ποτέ, ωστόσο μια καινούργια διαδρομή έχει πάντα τη γοητεία του νέου και του άγνωστου. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας έχει επανειλημμένα επισκεφτεί και περπατήσει στο Πιρίν της γειτονικής Βουλγαρίας.

Εν τούτοις, το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου, οι αναβάσεις έγιναν σε νέες και παρθένες για τους καβαλιώτες ορειβάτες περιοχές της εκτεταμένης αυτής οροσειράς.
Από την περιοχή του Σαντάνσκι, με μικρή ανάβαση 1,5 περίπου ώρας, οι 12 ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο καταφύγιο Begovitsa, σε υψόμετρο 1750μ. όπου και διανυκτέρευσαν. Την επομένη το πρωί, μια πορεία 5 ωρών έφερε την ομάδα, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο καταφύγιο της λίμνης Tevno, στα 2512 μ. Από εκεί οι 8 της ομάδας επέλεξαν τη δύσκολη και τεχνική ανάβαση στην κορυφή Kamenitza, στα 2822μ. ενώ οι υπόλοιποι 4 συμπλήρωσαν το απόγευμα με μια πορεία 4 ωρών με επιστροφή, μέχρι την περιβόητη λίμνη Popovo. Η λίμνη αυτή βρίσκεται σε υψόμετρο 2234μ, και με μήκος 500 περίπου μέτρων και βάθος κοντά στα 30 είναι η μεγαλύτερη από τις 11 σημαντικότερες λίμνες του Πιρίν.
Η διανυκτέρευση έγινε στο μικρό καταφύγιο Tevno. Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε με μια μικρή ανάβαση στην κοντινή κορυφή Valyavishki στα 2642 μ, που επέτρεψε τη θέα στο πανόραμα του Πιρίν, και ακολούθησε μια πεντάωρη επιστροφή μέχρι το σημείο της αφετηρίας.
Η επόμενη ανάβαση του συλλόγου προγραμματίστηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου στο όρος Τσαλ της Ξάνθης.

kamenitsa 39

kamenitsa 49

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Νυχτερινή ανάβαση στο Παγγαίο »