Παρουσίαση: Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας στις Ιταλικές Άλπεις

Παρουσίαση: Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας στις Ιταλικές Άλπεις
06 Οκτ
2015

Πλήθος μελών και φίλων του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας κατέκλυσαν τον εξωτερικό χώρο των γραφείων του, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ανάβασης σε κορυφές των Ιταλικών Άλπεων, που πραγματοποίησαν 4 μέλη του συλλόγου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Οι Θανάσης Δασκαλούδης, Θωμάς Περιφεγγής, Βαγγέλης Φάκας και Φωτεινή Φετά, βρέθηκαν στην περιοχή της Αόστα και επιχείρησαν 2 επιτυχημένες αναβάσεις, στην κορυφή Castor (4228 m.) και στην ακόμα πιο απαιτητική κορυφή Οccidentale (δυτική) Lyskamm (4480 m).

Εισηγήτρια της εκδήλωσης, όσον αφορά την ιστορία και την ορειβατική παράδοση της περιοχής, ήταν η Φωτεινή Φετά, ενώ την αφήγηση του δύσκολου οδοιπορικού ανέλαβε ο Θανάσης Δασκαλούδης. Φωτογραφίες και βίντεο από τις αναβάσεις έκαναν ακόμα πιο ζωντανή την παρουσίαση, καταδεικνύοντας τις φυσικές και τεχνικές δυσκολίες, αλλά και τη χαρά που προσφέρει το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την ικανοποίηση της επίτευξης ενός δύσκολου στόχου.

Η εμπειρία των ψηλών χιονισμένων κορυφών, της επιμονής, της αντοχής και των τεχνικών γνώσεων που απαιτεί η ανάβασή τους, δίνει έναυσμα για συνέχεια και για μια εκ νέου εξόρμηση, σε νέες Αλπικές κορυφές, για το επόμενο ορειβατικό καλοκαίρι του ΕΟΣ Καβάλας.

par alps2