Ανάβαση του Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο Στρατονικό όρος

Ανάβαση του Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο Στρατονικό όρος
25 Νοε
2015

Σε κοινή ανάβαση με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού βρέθηκε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο κοντινό, αλλά άγνωστο σε πολλούς, Στρατονικό όρος. Από τον Ε.Ο.Σ. Καβάλας συμμετείχαν 23 άτομα σε σύνολο 52 συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα προέβλεπε 2 πορείες. Η πρώτη και ευκολότερη, που προσέφερε και όμορφη θέα προς τον Στρυμονικό κόλπο, είχε διάρκεια 4 περίπου ωρών ενώ η δεύτερη και πιο απαιτητική, που ανέβαινε μέχρι την ψηλότερη κορυφή Σουγλιάνη (864 μ.), διήρκεσε περί τις 6,5 ώρες.
Οι πορείες έγιναν μέσα σ’ ένα ευκρινές και πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι που το επιμελήθηκε ο τοπικός σύλλογος του Σταυρού, ο οποίος οργανώνει την άνοιξη και αγώνα ορεινού δρόμου στην ίδια διαδρομή. Ο καιρός είχε ανοιξιάτικες προδιαγραφές, ενώ η πρόβλεψη των 2 διαδρομών επέτρεψε σε πολύ κόσμο να συμμετέχει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας ευχαριστεί τον Ορειβατικό Σύλλογο του Σταυρού για την άψογη φιλοξενία και τον προσκαλεί σε μια ακόμα κοινή ανάβαση, αυτή τη φορά στο Παγγαίο όρος.

 

stratoniko02

 

stratoniko21