«Χρυσοφόρον Γης Ανάστημα»

Επανακυκλοφορία του βιβλίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, με τη βοήθεια του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης


 

 Επανακυκλοφορία του βιβλίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, με τη βοήθεια του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

 

Επανακυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο «Χρυσοφόρον Γης Ανάστημα», της εκδοτικής ομάδας του Ε.Ο.Σ. Καβάλας «Το μέλι των γκρεμών».

Τα κείμενα του βιβλίου «Το Χρυσοφόρο Παγγαίο και τα Μυστήρια», και «Το όρος Παγγαίο και η συμβολή του στον Ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό», που συνέγραψαν η φιλόλογος Ελένη Γαραντούδη και ο δικηγόρος Θόδωρος Λυμπεράκης, περιέχουν μοναδικές και πολύτιμες πληροφορίες για την περιοχή μας, και καταδεικνύουν τη σημαντική της θέση στην ιστορία και την εξέλιξη του αρχαίου κόσμου. Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες του βουνού, ενώ η συνοπτική μετάφραση των κειμένων του στα αγγλικά έγινε από την καθηγήτρια Παρασκευή Φετά.

Οι δυο πρώτες εκδόσεις του σημαντικού αυτού βιβλίου, το 1999 η πρώτη, και το 2000 η δεύτερη, ήταν εξαντλημένες από καιρό, ως αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος εκ μέρους των Καβαλιωτών. Η τρίτη ανανεωμένη έκδοση, 200 πολυτελών σελίδων, οφείλεται στη βοήθεια του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της επανακυκλοφορίας του.

Το βιβλίο έχει διατεθεί σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Καβάλας και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το προμηθευτεί στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Καβάλας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2510 224294 και 6945 383911 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ομάδα ορεινής διάσωσης