Ομάδα ορεινής διάσωσης

 Συμμετοχή της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης του Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, που έγινε στις 2-3/6/07 στο Λιτόχωρο Πιερίας.

 Ο ΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, και στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα της ορεινής διάσωσης αξιοποιώντας την εμπειρία, τις γνώσεις και κυρίως τον αλτρουισμό των μελών του. Με παράλληλη - και σύμφωνη πάντοτε με τους κανονισμούς που διέπουν τα ορειβατικά σωματεία - εκπαίδευση, διατηρεί σήμερα ομάδα ορεινής διάσωσης ενταγμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΑΜ 35/2001).

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση, μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων, και κατόπιν πρόσκλησης από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, δυο μέλη της διασωστικής ομάδας και του ΔΣ του ΕΟΣ Καβάλας, ο Κώστας Μπακρατσάς και ο Σταύρος Χατζηχαραλάμπους, συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, που έγινε στις 2-3/6/07 στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, επισημάνθηκαν λάθη και παραλήψεις και τονίσθηκε η ανάγκη για κοινή δράση σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα, ο οποίος πρέπει να είναι διαρκώς ενημερωμένος για την συνεχή εξέλιξη της ορεινής διάσωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κοινή δράση στην εκπαίδευση αλλά και στο επιχειρησιακό επίπεδο:

 

· βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των ομάδων

· ανεβάζει το επίπεδο ασφάλειας των εμπλεκομένων εθελοντών

· αυξάνει την αποτελεσματικότητα τους

 

Ο ΕΟΣ Καβάλας θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αφού τα ατυχήματα που γίνονται στο βουνό μας αφορούν όλους.