Ο Ε.Ο.Σ Καβάλας στον 21ο Μαραθώνιο του Ολύμπου

mo.jpg Με πέντε μέλη του συμμετείχε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στον Ορειβατικό Μαραθώνιο, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης στον Όλυμπο. Ο ιδιαίτερα επίπονος αυτός αγώνας ξεκινά από το καταφύγιο Δ. Μπουντόλας στα 940μ, ανέρχεται μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου στα 2.650μ, και καταλήγει στο Λιτόχωρο, περιλαμβάνοντας συνολικά 35 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής.


Τα μέλη του ΕΟΣ Καβάλας μετά το τέλος του μαραθωνίου. Με πέντε μέλη του συμμετείχε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στον Ορειβατικό Μαραθώνιο, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης στον Όλυμπο. Ο ιδιαίτερα επίπονος αυτός αγώνας ξεκινά από το καταφύγιο Δ. Μπουντόλας στα 940μ, ανέρχεται μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου στα 2.650μ, και καταλήγει στο Λιτόχωρο, περιλαμβάνοντας συνολικά 35 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής. Στον αγώνα έλαβαν μέρος και ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι Σπύρος Ευθυμίου, Γιώργος Γκουντέλιας, Φωτεινή Φετά, και Βασίλης Κυριλλίδης, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα τρέξει τη συγκεκριμένη διαδρομή σε προηγούμενες διοργανώσεις. Αντίθετα, για πρώτη φορά συμμετείχε στον αγώνα και η Παυλίνα Ιορδανοπούλου, η οποία παρ’ όλη την απειρία και τις αντίθετες προβλέψεις, κατάφερε να πετύχει τους προβλεπόμενους από τη διοργάνωση χρόνους εμφάνισής της στους σταθμούς της διαδρομής, και επιδεικνύοντας ιδιαίτερο κουράγιο και επιμονή, να καταφέρει τελικά, μετά από 9 ώρες σκληρής αθλητικής προσπάθειας, να φτάσει στον τερματισμό, και να κερδίσει επάξια το μετάλλιο και το τιμητικό δίπλωμα της συμμετοχής.
Παράλληλα, μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν τη διαδρομή του μονοπατιού τού Ενιπέα, επιτυγχάνοντας έτσι να συνδυάσουν τη φυσική δραστηριότητα με την ηθική συμπαράσταση στους αθλητές του Ε.Ο.Σ. που συμμετείχαν την ίδια ώρα στον αγώνα.