Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

Ευκαιρία τριημέρου δεν πάει ποτέ χαμένη για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας, που από 25 έως και 27 Μαρτίου βρέθηκε στο καταφύγιό του στο Παγγαίο, για να χαρεί το βουνό και το εναπομείναν από την τελευταία κακοκαιρία χιόνι.

Η κακοκαιρία του χειμώνα δεν επέτρεψε στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, όπως συνήθιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο αποκλεισμένο από τα χιόνια καταφύγιό του στο Παγγαίο. Έτσι η εκδήλωση της κοπής της πίτας έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 παρουσία πολλών μελών και φίλων του συλλόγου. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Κυριλλίδης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2016, δίνοντας έμφαση στην είσοδο νέων μελών, στις πολλαπλές ορειβατικές δραστηριότητες, στην ανάβαση των μελών του συλλόγου στην κορυφή Mont Blanc των Άλπεων και στις συμμετοχές σε αγώνες βουνού και δρόμων, με ιδιαίτερη μνεία στον Θανάση Στημονιάρη. Χορηγοί δώρων και υλικών ήταν το κατάστημα αθλητικών ειδών ΓΡΑΝΑΖΙ και το φαρμακείο ΖΑΜΠΟΥΛΗΣ, τα οποία ο σύλλογος ευχαριστεί.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες έχει ώς εξής:


• Βασίλης Κυριλλίδης: Πρόεδρος
• Θανάσης Δασκαλούδης: Αντιπρόεδρος
• Γιάννης Γκίκας: Γενικός Γραμματέας
• Ελένη Κωνσταντινίδου: Έφορος Ορειβασίας
• Ανδρέας Μπάρτσος: Ταμίας
• Γιώργος Μιχαηλίδης: Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
• Φωτεινή Φετά: Έφορος υλικών
• Γιάννης Ιωάννου: Έφορος καταφυγίου
• Βαγγέλης Φάκας: Μέλος


• Κώστας Μπακρατσάς: Αναπλ. μέλος
• Σταύρος Χατζηχαραλάμπους: Αναπλ. μέλος
• Σπύρος Ευθυμίου: Αναπλ. μέλος

Καθιερωμένη πλέον από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας, ως τελευταία του χρόνου, η ανάβαση στο Παγγαίο έγινε και φέτος το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου.

Συνολικά 8,5 ώρες εντατικής πορείας απαιτήθηκε για να φτάσουν οι ορειβάτες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας από το Ακριτοχώρι Σερρών στην κορυφή "Επταπύργιο" (1570μ.) του όρους Κερκίνη (Μπέλλες) και να επιστρέψουν πάλι στην αφετηρία τους.

34 άτομα, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στην εξόρμηση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στην ορεινή Ροδόπη της περιοχής του Παρανεστίου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Το αδιαχώρητο έγινε, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, κατά τη διάρκεια της παρουσίαση της ανάβασης στο Mont Blanc των Άλπεων, που πραγματοποιήθηκε από μέλη του συλλόγου.

Μοιάζει υπεράνθρωπο, αλλά ο φίλος μας και μέλος του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, Θανάσης Στημονιάρης το έχει καταφέρει. 

Οι προγραμματισμένες αναβάσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, το διημέρο 1-2 Οκτωβρίου στην Βουλγαρία, έγιναν με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες, γεγονός που επέτρεψε μια πλούσια συγκομιδή δραστηριοτήτων στις ψηλότερες κορυφές του Πιρίν.

Η ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου από τον Κοκκινοπηλό δεν είναι η πιο συνηθισμένη, καθώς οι ψηλότερες κορυφές του βουνού απέχουν αρκετά από εκεί, έχει όμως ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Σε υψόμετρο 1160μ είναι το ψηλότερο χωριό του Ν. Λαρίσης και σημείο εκκίνησης για επίσης συναρπαστικές κορυφές.

Το Mont Blanc (Λευκό Όρος) είναι ο γνωστότερος ορεινός όγκος της οροσειράς των Άλπεων αλλά και ο δημοφιλέστερος στον ορειβατικό κόσμο αφού περιλαμβάνει την ψηλότερη κορυφή της Κεντροδυτικής Ευρώπης με ύψος 4.810 μ. Είναι φυσικό, η κατάκτηση αυτής της κορυφής να αποτελεί επιθυμία  και όνειρο κάθε ορειβάτη κι έτσι το βουνό προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ορειβάτες απ' όλο τον κόσμο.