Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου o 10ος ορεινός αγώνας δρόμου Paggaio Trail Run που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933.

Στο Γράμμο της Καστοριάς εξόρμησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην πρώτη ανάβαση του νέου του προγράμματος. Τα επτά μέλη του Συλλόγου αφού διανυκτέρευσαν σε αντίσκηνα στο χωριό της Γράμμουστας στα 1380 μέτρα, ξεκίνησαν την Κυριακή 30 Απριλίου την πορεία τους και γρήγορα ανέβηκαν στα 1800 μέτρα για να συναντήσουν τις πρώτες χιονισμένες πλαγιές του βουνού.

Σε μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις της φετινής χρονιάς εξελίχτηκε η ανάβαση στον Όρβηλο, την Κυριακή 26 Μαρτίου που οργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933. Στην ανάβαση συμμετείχαν 18 ορειβάτες από τους οποίους 3 προέρχονταν από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Θάσου.

Αισθητή έκανε την παρουσία του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 με την κατάκτηση 3 μεταλλίων στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου που πραγματοποιήθηκε στο Καταφύκι Ερμιονίδας στις 18 Μαρτίου 2023.

Στo Πιρίν της Βουλγαρίας βρέθηκε, γι’ ακόμα μια φορά, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. Στόχος αυτή την φορά ήταν η κορυφή Polezan (2852μ) που είναι η τρίτη ψηλότερη κορυφή της βουλγαρικής οροσειράς.

 
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933  συμμετείχαν στην εξερεύνηση του μεγαλύτερου σε μήκους σπηλαίου της Βουλγαρίας.

Στα Ζαγοροχώρια και στο ορεινό συγκρότημα της Τύμφης, στην Βόρεια Πίνδο, βρέθηκε γι’ ακόμα μια φορά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933, το τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου.

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 διοργανώνει έναν κύκλο ομιλιών – συζητήσεων που προσεγγίζει ολιστικά το κεφάλαιο «Άθληση - Τρέξιμο και Βουνό», μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία διαφορετικών ειδικοτήτων.

Στις 18-19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη ο διασυλλογικός αγώνας Boulder υπό την αιγίδα της Ορειβατικής Λέσχης Αριδαίας.

Για ακόμα μία φορά η συμμετοχή στις δράσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, συνολικά 57 ορειβάτες από Καβάλα, Ξάνθη, Θάσο, Σέρρες και Δράμα, συμμετείχαν στην ανάβαση που διοργάνωσε στο βουνό του Παγγαίου, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.