20 χρόνια Ε.Ο.Σ. Καβάλας

Oι κατάλληλοι  άνθρωποι
(του Βασίλη Κυριλλίδη)

1Η αντοχή και η διάρκεια. Η συνέπεια των γραφείων να κρατούν ανοιχτή πόρτα κι αναμμένο φως, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, επί 20 ολόκληρα χρόνια. Η σταθερή διοικητική λειτουργία και η γνώση του αντικειμένου. Η ανέλιξη των δραστηριοτήτων και η διεύρυνση της προοπτικής. Το πέρασμα από τη σκιά στην αναγνωρισιμότητα και από την αφάνεια στην κοινωνική καταξίωση.
Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Στην τύχη, τη σημασία τής οποίας θα ήταν εγωιστικό να αγνοήσουμε, μιας και πολλά πράγματα θα μπορούσαν να στραβώσουν, να βαρύνουν αρνητικά, να εκτρέψουν την πορεία, ν’ αντιστρέψουν τη διάθεση, ν’ αποδυναμώσουν το μεράκι, να οδηγήσουν στην αδράνεια που επιφέρει ο χρόνος και οι παροδικές απογοητεύσεις. Οφείλονται ακόμα και στην καλή υγεία όλων μας, άμποτε παντοτινή, που επέτρεψε την πλήρη διάθεση του προσφερόμενου δυναμικού.
Ούτε η τύχη, όμως, ούτε οι συμπτώσεις αρκούν αν δεν υπάρχουν οι στόχοι, τα οράματα και οι λίγοι ενδεχομένως, αλλά κατάλληλοι άνθρωποι, που θα τα υλοποιήσουν. Αυτοί που θα αναλάβουν, θα χειριστούν, θα φροντίσουν και θα διεκπεραιώσουν, προσφέροντας από τα αποθέματα του χρόνου και του ψυχικού τους περισσεύματος. Άνθρωποι δραστήριοι και χαρισματικοί, με την ατομικότητά τους διακριτικά τοποθετημένη μέσα στο σύνολο, και την προσωπική τους αξία γενναιόδωρα παρούσα στο συλλογικό.
Την ανάδειξή του σε ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, ο ΕΟΣ Καβάλας, την οφείλει στις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, που δεν τα παράτησαν στην ανηφόρα, δεν επεδίωξαν προσωπικό όφελος, δεν διεκδίκησαν τα αντίδωρα των κόπων τους, δεν αξίωσαν την αντιπαροχή, αξιώθηκαν όμως πλουσιοπάροχα στη συνείδηση όσων τους περιέβαλαν. Προσπάθειες είκοσι πλέον χρόνων, που, βήμα- βήμα, οδήγησαν το σύλλογο από τους πρόποδες του ιδρυτικού του καταστατικού, σε κορυφή αρκετά ψηλή, έτσι ώστε να μπορεί ν’ ατενίζει τον ορίζοντα που περικλείει το παρελθόν κι επεκτείνει το μέλλον του.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πρόγραμμα για πολλούς και για λίγους »