Ο ΕΟΣ Καβάλας στα Τζουμέρκα

tzoumerka4Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας πραγματοποίησε το τριήμερο 27,28 και 29 Ιουνίου την προγραμματισμένη του εξόρμηση στην ορεινή περιοχή των Τζουμέρκων, εξόρμηση που αποδείχτηκε τελικά μια από τις ωραιότερες που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

20 μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ 27 Ιουνίου, στο δασικό χωριό του Καταρράκτη όπου και διανυκτέρευσαν. Την επόμενη μέρα 11 ορειβάτες ανέβηκαν μέχρι την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Τζουμέρκων, το Καταφίδι στα 2.393 μέτρα, μετά από πορεία 4,5 ωρών. Η κορυφή αυτή είναι μια από τις ψηλότερες και συναρπαστικότερες της περιοχής, στην καρδιά της κεντρικής Πίνδου, και προσφέρει μοναδικές πανοραμικές εικόνες όλων των γύρω κορυφών αλλά και της λίμνης των Ιωαννίνων.

Η υπόλοιπη ομάδα επισκέφτηκε τους Καλαρρύτες και περπάτησε στο πανέμορφο μονοπάτι μέχρι το Συρράκο, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την αναλλοίωτη φυσιογνωμία και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αυτών των χωριών.

Τη Δευτέρα το πρωί, ολόκληρη η ομάδα εξασκήθηκε στο rafting στα νερά του Αράχθου. Η απολαυστική κατάβαση μέσα από το φαράγγι του Αράχθου και το κολύμπι στα δροσερά νερά του ποταμού αναζωογόνησε τους Καβαλιώτες ορειβάτες, οι οποίοι και επέστρεψαν στην Καβάλα αργά το βράδυ, γεμάτοι από εμπειρίες και παραστάσεις που μόνο τα βουνά μπορούν να προσφέρουν στους τυχερούς επισκέπτες τους.

 

tzoumerka3

 

tzoumerka1

 

tzoumerka2