Ο ΕΟΣ Καβάλας στην 69η Π.Ο.Σ. στα Βαρδούσια

vardousia1Η άριστη οργάνωση και η συμμετοχή εκατοντάδων ορειβατών από όλη την χώρα ήταν τα στοιχεία της 69ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης, που έγινε στα Βαρδούσια, στις 18 και 19 Ιουλίου, από τον Ε.Ο.Σ. Άμφισσας.
Βασικός παράγοντας της επιτυχίας υπήρξε η βοήθεια του τοπικού Δήμου και της Νομαρχίας, που έδωσαν ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να γίνει όταν ανάλογες εκδηλώσεις αγκαλιάζονται από την τοπική κοινωνία.
Το Σάββατο, στο χώρο κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο του συλλόγου, έγινε η τελετή και οι απονομές των δώρων, ενώ έγινε και προβολή της ταινίας «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» με θέμα την κατάκτηση του Έβερεστ από τους Έλληνες Ορειβάτες. Παράλληλα υπήρχαν εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γκιώνα αλλά και τα γειτονικά βουνά από την συνεχή επέκταση των μεταλλίων βωξίτη.
Την Κυριακή το πρωί εκατοντάδες ορειβάτες πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή Κόρακας. Στις εκδηλώσεις και στην ανάβαση το παρόν έδωσε και ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας, καθώς μέλη του, κάποια από τα οποία για πρώτη φορά, ανέβηκαν στην συναρπαστική αυτή κορυφή και προσέθεσαν μία ακόμα δράση στο πλούσιο ενεργητικό του Συλλόγου.
vardousia1

vardousia2

vardousia11