Εξόρμηση στη Ρίλα της Βουλγαρίας

rila01Με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε η καθιερωμένη πλέον ετήσια καλοκαιρινή εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας στην οροσειρά Ρήλα της Bουλγαρίας. 38 συνολικά μέλη και φίλοι του συλλόγου συμμετείχαν στην εκδρομή του τριημέρου 28-30 Αυγούστου, που είχε ως βάση  της το Μπόροβιτς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, για το Σάββατο 29 Αυγούστου, περιηγήσεις στην περιοχή των επτά λιμνών, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ανάβαση στην κορυφή Μουσάλα, η οποία με τα 2925 μέτρα της θεωρείται η υψηλότερη των βαλκανίων. Επιπλέον, η ποικιλία φυσιολατρικών και ορειβατικών διαδρομών, επέτρεψε στους συμμετέχοντες να επιλέξουν διαδρομές και αποστάσεις ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Πέρα από την εμπειρία της επαφής με τη φύση και με τη δυσκολία μιας ανάβασης σε ψηλή κορυφή, για μια ακόμα φορά έγινε αντιληπτή στους συμμετέχοντες και η άγνωστη για τα ελληνικά δεδομένα πραγματικότητα της παρουσίας εκατοντάδων ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, σε φυσικές δραστηριότητες στην ορεινή φύση, όπως και το γεγονός πως, παρόλο το πλήθος, το τοπίο δεν επιβαρύνθηκε από το παραμικρό σκουπιδάκι.

rila02

rila03

rila04