Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στο Πήλιο

pilio04Παρόλη τη μετεωρολογική δυσθυμία η εκδρομή στο Πήλιο, που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου, εξελίχθηκε σε μια από τις ομορφότερες του έτους.
Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, μετά από τη προγραμματισμένη διανυκτέρευση σε αντίσκηνα, οι ορειβάτες του ΕΟΣ, με οδηγό τον γραμματέα του τοπικού ορειβατικού συλλόγου ‘Ο Παν’, Γιάννη Προκοπίου, ξεκίνησαν την περιήγηση σε μονοπάτια του Πηλίου. Η πορεία εξελίχθηκε σε ‘τοπίο στην ομίχλη’, παρουσιάζοντας όμως μια υποβλητική εικόνα του δάσους και της φύσης της περιοχής, ενώ η κατά τόπους καλοκαιρία επέτρεπε την θέα στον Παγασητικό, στην Εύβοια και στα γύρω νησιά.
Ο Γιάννης Προκοπίου εκτός από καλός οδηγός αποδείχτηκε και ιδανικός ξεναγός, καθώς με τις γνώσεις του γύρω από την μυθολογία, την ιστορία και τη φύση της περιοχής έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην εκδρομή. Έτσι οι έξη ώρες συνολικής πορείας, σε ομαλά και χωρίς απότομες κλίσεις μονοπάτια, πέρασαν γρήγορα χωρίς να κουράσουν τους ορειβάτες.
Παράλληλα με την όμορφη εκδρομή, ως θετικό αξιολογείται η επαφή και η γνωριμία με τον τοπικό σύλλογο, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί. Ως ανταπόδοση, την άνοιξη του επόμενου έτους, ο ΕΟΣ θα φιλοξενήσει και θα ξεναγήσει στο Παγγαίο και στα μονοπάτια της περιοχής μας τους βολιώτες ορειβάτες, ενώ χιλιόμετρα ακόμα μονοπατιών του Πηλίου, περιμένουν τα μέλη του συλλόγου για μελλοντικές εξερευνήσεις.

pilio01

pilio02

pilio03