Συμμετοχή του ΕΟΣ Καβάλας στο 1ο ημιμαραθώνιο αγώνα Οχυρού Νυμφαίας

nymfaia10Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες διεξήχθη, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, ο  1ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Οχυρού Νυμφαίας, που έγινε στη Ροδόπη, με συμμετοχή 120 αθλητών. Ο αγώνας είχε μήκος 25 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 1300μ., ενώ 22 συνολικά (πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός), ήταν οι Καβαλιώτες δρομείς που έδωσαν το δυναμικό τους παρόν.
Στον αγώνα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος  Καβάλας εκπροσωπήθηκε από 10 αθλητές. Στους άνδρες με τους: Σωτήρη Γίγα, Σπύρο Ευθυμίου, Βασίλη Κυριλλίδη, Κώστα Λαζαρίδη, Σάββα Σαββαίδη, Νίκο Σακελλαράκη, Ιορδάνη Στάιο, και στις γυναίκες με τις Κική Αρσένη, Αναστασία Κασμερίδου και Παρασκευή Φετά. Οι αθλητές του Ε.Ο.Σ., όχι μόνο ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο χρονικό περιθώριο των 6 ωρών που έθετε η διοργάνωση, αλλά κέρδισαν και διακρίσεις, καθώς η Κική Αρσένη κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία των γυναικών, ενώ ο Σωτήρης Γίγας την 2η θέση στην κατηγορία άνω των 50. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η Παρασκευή Φετά και η Αναστασία Κασμερίδου λάμβαναν για πρώτη φορά μέρος σε ανάλογο αγώνα, και παρόλη την όψιμη απόφαση της συμμετοχής τους το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες. Στον αγώνα παρευρέθησαν και μέλη του Ε.Ο.Σ., που εμψύχωναν την ομάδα και απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα του αγώνα σε πλήθος φωτογραφιών.
Μεγάλη ήταν η επιτυχία της Καβάλας και στο ομαδικό, καθώς ανάμεσα σε 6 ομάδες οι Καβαλιώτες κέρδισαν την 1η και 2η θέση. Η βαθμολογία βγαίνει ως αποτέλεσμα του χρόνου των 3 πρώτων κάθε ομάδας. Έτσι, την 1η θέση κατέλαβαν οι Kavala Trail Runners, με τους Βασίλη Περικλέους, Βογιατζή Δημήτρη και Γιάννη Ρεϊζη και την 2η θέση ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας με τους Κυριακή Αρσένη, Σωτήρη Γίγα και Σάββα Σαββαϊδη. Ακολούθησαν στην κατάταξη οι: Σπάρτακος Ροδόπης, Orestiada Running Team, VFT και ROUT.

nymfaia02

nymfaia29

nymfaia37