Κοπή πίτας του ΕΟΣ Καβάλας στο Παγγαίο

Κοπή πίτας του ΕΟΣ Καβάλας στο Παγγαίο
25 Ιαν
2016

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, 16-17 Σεπτεμβρίου, δεν απέτρεψε τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας από την συνήθεια να κόβει την πίτα του στο καταφύγιό του στο Παγγαίο. Ούτε τις δυο ομάδες ορειβατών που ανέβηκαν με τα πόδια, παρ' όλες τις δυσμενείς συνθήκες.

Η πρώτη, πενταμελής, ομάδα πραγματοποίησε ανάβαση το μεσημέρι του Σαββάτου από το μονοπάτι της Αυλής, την οποία και διεκπεραίωσε σε λιγότερο από 2,5 ώρες. Η δεύτερη ομάδα των 6 ατόμων, που ξεκίνησε αργότερα από το δύσβατο μονοπάτι της Μεσορόπης, έζησε μια μικρή περιπέτεια, καθώς την πρόφτασε το σκοτάδι, η πυκνή ομίχλη και η χειμωνιάτικη θύελλα, παράγοντες που δυσκόλεψαν ακόμα και τον προσανατολισμό. Η ομάδα έφτασε τελικά, μετά από 6ωρη σκληρή ανάβαση, στο καταφύγιο, για να αποζημιωθεί από τη ζεστασιά του τζακιού και της παρέας που τους περίμενε εκεί.
Η κοπή της πίτας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσία πολλών μελών και φίλων, παρ' όλο που οι μετεωρολογικές προβλέψεις απέτρεψαν πολλούς από το να παρευρεθούν. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Κυριλλίδης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2015, μιας χρονιάς που ο ίδιος χαρακτήρισε την καλύτερη όλων, δίνοντας έμφαση στην είσοδο νέων μελών, στις πολλαπλές ορειβατικές δραστηριότητες, στις συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, στην ανάβαση σε κορυφές των Άλπεων και στις συμμετοχή σε αγώνες βουνού και δρόμων.
Χορηγοί δώρων και υλικών ήταν τα αθλητικά μαγαζιά MOUNTAIN WORLD και ΓΡΑΝΑΖΙ, το παντοπωλείο ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ  και το φαρμακείο ΖΑΜΠΟΥΛΗΣ, τα οποία ο σύλλογος ευχαριστεί.

 

pita11

 

pita22

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Έκδοση λευκώματος "Χρονολόγιο 2015" »