Τελευταία για το 2022 ανάβαση στο Παγγαίο από Μεσορόπη

Τελευταία για το 2022 ανάβαση στο Παγγαίο από Μεσορόπη
20 Δεκ
2022

Το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των αναβάσεων του για το 2022 με την καθιερωμένη νυχτερινή πορεία στο Παγγαίο. Συνολικά 14 ορειβάτες περπάτησαν το βράδυ του Σαββάτου το μονοπάτι της Μεσορόπης μέχρι το καταφύγιο «Τσιλογεώργη» όπου και διανυκτέρευσαν μαζί με άλλα 5 μέλη του συλλόγου που είχαν φτάσει νωρίτερα στο καταφύγιο.

Το πρωί της Κυριακής τα μέλη του Συλλόγου ανέβηκαν στο «Αυγό» (1863μ) προκειμένου να τοποθετήσουν μεταλλικό κουτί με βιβλίο ώστε να μπορούν όσοι ανεβαίνουν στην κορυφή του Αυγού, να γράφουν τα ονόματα και τις εντυπώσεις τους. Τα βιβλία αυτά, που συναντάμε σε πολλές κορυφές της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκτός από την αρχειακή τους αξία, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την καταγραφή του αριθμού των επισκεπτών του κάθε βουνού. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται να τοποθετηθεί ένα ακόμα κουτί με βιβλίο στο Τρίκορφο, την δεύτερη δημοφιλέστερη κορυφή του Παγγαίου.

Ο ορειβατικός σύλλογος της Καβάλας θα κλείσει την φετινή χρονιά με μια μικρή γιορτή που διοργανώνει στα γραφεία του για τους φίλους και τα μέλη του, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινώσει και το νέο πρόγραμμα αναβάσεων για το 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.