Φωτοστάσεις - Ένα λεύκωμα για τα 20 χρόνια του ΕΟΣ Καβάλας

Με μια ακόμα, ιδιαίτερα εντυπωσιακή δουλειά, η εκδοτική ομάδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, «Το Μέλι των Γκρεμών», εμφανίζεται πάλι στο εκδοτικό προσκήνιο. Με την ευκαιρία εορτασμού των 20 χρόνων δράσης του Ε.Ο.Σ., οι επιμελητές της έκδοσης, Θανάσης Δασκαλούδης και Βασίλης Κυριλλίδης, ετοίμασαν ένα εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα αποτελούμενο από μοναδικές φωτογραφίες ορεινής φύσης. Η μακρόχρονη και πλούσια παρακαταθήκη του αρχείου που διαθέτει ο Ε.Ο.Σ., (άνω των 35.000 φωτογραφιών), επέτρεψε στους επιμελητές την ευχέρεια της επιλογής κατά την ανθολόγηση των καλύτερων φωτογραφικών στιγμών της 20χρονης δράσης του συλλόγου.
Το λεύκωμα έχει διαστάσεις 20x25, και αποτελείται από 160 έγχρωμες σελίδες, κατανεμημένες σε 8 κεφάλαια. Πανοραμικές ή εστιασμένες στη λεπτομέρεια, φωτογραφίες με όρη, κορυφές, εποχές και χρώματα, συνδυάζουν την τέχνη με το ντοκουμέντο και προσφέρουν μια συλλογή από σπάνιες απεικονίσεις φυσικών τοπίων, που πολύ δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει ο φωτογραφικός φακός. Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι πως πολύ προσεκτικά φροντίζει ώστε να κρατά σε διακριτική απόσταση τα πρόσωπα, αποφεύγοντας έτσι την ‘ήρωοποίηση’ που συναντάται σε παρόμοια εγχειρήματα, και να επικεντρώνεται στην ανάδειξη της περιζήτητης ομορφιάς του ορεινού περιβάλλοντος, και του μέσου προσέγγισής της που είναι η ορειβασία.
Οι φωτογραφίες είναι των Θανάση Δασκαλούδη, Μαρίας Καλογιώργη, Στέργιου Κεμανετζή, Αθηνάς Κουταλιάγκα, Βασίλη Κυριλλίδη, Λάμπρου Κωνσταντίνου, Κώστα Λίτσα, Βάσως Μπανάσα, Γιώργου Παρσαλίδη, Ιορδάνη Χατζηλιάδη και Δημήτρη Χωριανόπουλου.

Για ξεφυλλίσετε το λεύκωμα πατήστε εδώ.