Κανονισμός Λειτουργίας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ Ε.Ο.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 

Αγαπητοί φίλοι επισκέπτες,

Το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Καβάλας λειτουργεί ως χώρος ξεκούρασης των ορειβατών και αφετηρία για τις εξορμήσεις μας στις κορυφές του Παγγαίου.

Δεν είναι χώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Γι’ αυτό όσοι μένουν στο καταφύγιο πρέπει να τηρούν τους όρους της καλής συμπεριφοράς, τάξης και καθαριότητας, να συμμορφώνονται με τον κανονισμό και τις υποδείξεις των υπευθύνων.

1. Όλοι οι επισκέπτες του καταφυγίου γράφουν τα στοιχεία τους και υπογράφουν στο βιβλίο επισκεπτών.

2. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλο τον εσωτερικό χώρο του καταφυγίου.

3. Δεν κυκλοφορούμε στον εσωτερικό χώρο με λασπωμένες ή χιονισμένες μπότες. Αφήνουμε τις μπότες στα ειδικά ράφια του προθαλάμου και χρησιμοποιούμε τις παντόφλες που υπάρχουν εκεί.

4. Χρησιμοποιούμε τα ξύλα στο τζάκι και στις ξυλόσομπες με μέτρο και πνεύμα οικονομίας. Τα ξύλα που κάψαμε τα αναπληρώνουμε πάλι από την αποθήκη, ώστε να υπάρχουν και για τους επόμενους.

5. Προσέχουμε να μην προκαλούμε ζημιές ή φθορές στο χώρο και τα έπιπλα. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι στην καταβολή αποζημίωσης.

6. Αν ανακαλύψουμε ότι στο καταφύγιο υπάρχουν ζημιές (π.χ. από την κακοκαιρία) επιδιορθώνουμε πρόχειρα ότι μπορούμε και ενημερώνουμε τους υπεύθυνους.

7. Πριν φύγουμε:

α) Δεν αφήνουμε σκουπίδια. Τα μαζεύουμε και τα παίρνουμε μαζί μας.

β) Δεν αφήνουμε τρόφιμα και ποτά σε ανοικτές συσκευασίες. Τα συσκευασμένα τρόφιμα τα ασφαλίζουμε στα ντουλάπια.

γ) Πλένουμε όσα σκεύη χρησιμοποιήσαμε και τα βάζουμε ξανά στη θέση τους.

δ) Σκουπίζουμε και καθαρίζουμε όλους τους χώρους που χρησιμοποιήσαμε.

ε) Ελέγχουμε ότι είναι κλειστές οι φιάλες του γκαζιού και οι βρύσες, ότι δεν υπάρχει αναμμένη φωτιά και τοποθετούμε το προστατευτικό πλαίσιο στο τζάκι.

στ) Κλείνουμε και ασφαλίζουμε προσεκτικά τις πόρτες και τα παράθυρα.

Η τήρηση του κανονισμού, επαφίεται στην ευαισθησία και την ορειβατική συνείδηση των επισκεπτών. Το Διοικητικό Συμβούλιο όμως του Συλλόγου επιφυλάσσεται στη λήψη κάθε μέτρου που θα συνέβαλλε στην εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χώρος-Φιλοξενία