Οι καλοκαιρινές δράσεις του ΕΟΣ Καβάλας

Οι καλοκαιρινές δράσεις του ΕΟΣ Καβάλας
09 Αυγ
2018

Με δυναμικό τρόπο, με πεζοπορίες, αναρριχήσεις και ψηλές κορυφές, έκλεισε η καλοκαιρινή περίοδος αναβάσεων για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Στις 15 Ιουλίου δυο ομάδες ανέβηκαν στον Όλυμπο, η μία από τη δύσκολη διαδρομή «Γομαροστάλι», ενώ η δεύτερη ακολούθησε την κανονική πορεία της Πετρόστρουγκας. Η διανυκτέρευση έγινε στο καταφύγιο του Αποστολίδη, και την επομένη πραγματοποιήθηκε ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα, στα 2918μ.

Στις 4 και 5 Αυγούστου 10 ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. ανέβηκαν σε 4 κορυφές του Πιρίν της Βουλγαρίας. Την Vihren, που με τα 2914 μέτρα είναι λίγο χαμηλότερη από το Μύτικα και τρίτη ψηλότερη των Βαλκανίων, την Polezan (2852 μ.), την Muratov (2669μ). και την Bezbog (2653μ.).

Παράλληλα, τις ίδιες μέρες, μια τριμελής ομάδα του Συλλόγου, πραγματοποίησε στα Βαρδούσια της ορεινής Φωκίδας την διάσχιση της κορυφογραμμής Πλάκας–Πυραμίδας (2348μ.), μιας ανάβασης που παρουσιάζει πολλές τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί αναρριχητικές ικανότητες αλλά θεωρείται από τις πιο κλασικές, όμορφες και αισθητικές διαδρομές στα ελληνικά βουνά.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο του Αυγούστου, ενώ σύντομα θ’ ανακοινωθεί το πρόγραμμα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.

olympus30

 

vardousia 30