Κοπή πίτας του Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο Παγγαίο

Κοπή πίτας του Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο Παγγαίο
27 Ιαν
2020

Γέμισε με κόσμο το Παγγαίο, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, με αφορμή την κοπή της πίτας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου  Καβάλας. Περίπου 75 άτομα όλων των ηλικιών, φίλοι και μέλη του συλλόγου, συγκεντρώθηκαν στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ., όπου βρήκαν την ευκαιρία να συναντήσουν παλιούς γνωστούς, να μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες τους και να σχεδιάσουν τις μελλοντικές τους  δραστηριότητες.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του συλλόγου,Γιάννης Γκίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους, που γι’ ακόμα μια φορά περιελάμβαναν πλούσια ορειβατική δραστηριότητα, ψηλές κορφές κι αθλητικές επιδόσεις, ενώ ο ηλιόλουστος και σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός προσέδωσε στην εορταστική ατμόσφαιρα της τελετής πανηγυρικό χαρακτήρα.

Με αφορμή την κοπή της πίτας, 12 μέλη του συλλόγου προτίμησαν να συνδυάσουν το γεγονός με μια ανάβαση στο Παγγαίο, την προηγούμενη μέρα. Έτσι, με αφετηρία την Μεσορόπη, πραγματοποίησαν μια 5ωρη πορεία, η οποία τους έφερε το βράδυ του Σαββάτου στο καταφύγιο του συλλόγου. Επίσης, την Κυριακή το πρωί, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τις καλές καιρικές συνθήκες για μια σύντομη και απολαυστική ανάβαση από το καταφύγιο, μέχρι την κορυφή του Αυγού. 

pita2020 17

pita2020 23

pita2020 28