Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

Η επιθυμία για μια ανάβαση στον μυθικό Ταΰγετο υπήρχε εδώ και  πολλά χρόνια στα μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933, αλλά η μακρινή  απόσταση δυσκόλευε την πραγματοποίηση της. Φέτος όμως οκτώ μέλη του συλλόγου, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το  πολυπόθητο ταξίδι το τετραήμερο από 29/6 μέχρι τις 2/7.

Παρά τις απαισιόδοξες καιρικές προβλέψεις, την Κυριακή 18 Ιουνίου δώδεκα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 ακολούθησαν το επίσημο πρόγραμμα αναβάσεων του συλλόγου και εξόρμησαν στο γειτονικό Φαλακρό σε μια διαδρομή άγνωστη στους περισσότερους που αποδείχθηκε όμως πολύ όμορφη αλλά και αρκετά απαιτητική.

Την περιοχή των Αγράφων στα όρια των νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας επέλεξε να επισκεφτεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 3-5 Ιουνίου.

« Τα παιδία παίζει …. και εξερευνάει » στη «Φωλιά του Λύκου»
Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, 8 μαθητές του Γυμνασίου Ελευθερούπολης, από το Κοκκινόχωμα Καβάλας, μας οδήγησαν σε ένα μικρό σπήλαιο του Σύμβολου Όρους, σε απόσταση 15-20 min περπάτημα, από τη θέση «Πλατάνια».

Οι εθελοντικές δράσεις των μελών του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 στο περιαστικό δάσος της πόλης μας δεν σταματούν ποτέ.

Το Σάββατο 13/05/2023 ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» πραγματοποίησε Διασυλλογικό Αγώνα Δυσκολίας. Ο σύλλογος μας συμμετείχε με τον αθλητή Σταμούλη Παναγιώτη στην κατηγορία των Εφήβων όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια Παναγιώτη.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου o 10ος ορεινός αγώνας δρόμου Paggaio Trail Run που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933.

Στο Γράμμο της Καστοριάς εξόρμησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην πρώτη ανάβαση του νέου του προγράμματος. Τα επτά μέλη του Συλλόγου αφού διανυκτέρευσαν σε αντίσκηνα στο χωριό της Γράμμουστας στα 1380 μέτρα, ξεκίνησαν την Κυριακή 30 Απριλίου την πορεία τους και γρήγορα ανέβηκαν στα 1800 μέτρα για να συναντήσουν τις πρώτες χιονισμένες πλαγιές του βουνού.

Σε μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις της φετινής χρονιάς εξελίχτηκε η ανάβαση στον Όρβηλο, την Κυριακή 26 Μαρτίου που οργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933. Στην ανάβαση συμμετείχαν 18 ορειβάτες από τους οποίους 3 προέρχονταν από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Θάσου.

Αισθητή έκανε την παρουσία του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 με την κατάκτηση 3 μεταλλίων στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου που πραγματοποιήθηκε στο Καταφύκι Ερμιονίδας στις 18 Μαρτίου 2023.