Παρουσίαση

 
 Ορειβασία - Αναρρίχηση

Ο βασικός στόχος του συλλόγου μας, όπως αυτός αναφέρεται στο καταστατικό, είναι η ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας και αναρρίχησης καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που γίνονται στο βουνό. Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται εκδρομές και αναβάσεις στο βουνό σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, με έμπειρους ορειβάτες και συνοδούς για να γνωρίσει ο απλός κόσμος την ομορφιά των βουνών μας, αλλά και να ζήσει ξεχωριστές εμπειρίες στο φυσικό του περιβάλλον. Αναπόσπαστο κομμάτι της ορειβασίας είναι και η αναρρίxηση στον βράχο που προϋποθέτει εμπειρία στο βουνό, γνώσεις τεχνικής και καλή φυσική κατάσταση, προσφέρει όμως δυνατές συγκινήσεις και μοναδικές εμπειρίες ολοκληρώνοντας τον χαρακτήρα του ορειβάτη. Ο ΕΟΣ Καβάλας στον τομέα της αναρρίxησης έχει να παρουσιάσει την πραγματοποίηση πλήθους αναρριxητικών διαδρομών και το άνοιγμα πολλών νέων τόσο στην περιοχή μας αλλά και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.

 

 Σχολές O ΕΟΣ Καβάλας υπό την εποπτεία της Ε.Ο.Ο.Α και με την επίβλεψη ομοσπονδιακού εκπαιδευτή ορειβασίας, διοργανώνει σχολές ορειβασίας για αρχάριους, σχολές ορειβασίας μέσου επιπέδου, σχολές ορειβατικού σκι, και παιδικά ορειβατικά κέντρα. Οι σχολές αυτές σκοπό έχουν να δώσουν άρτια τεχνική κατάρτιση στον ορειβάτη ώστε να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια στο βουνό.

 

 Ορειβατικές Αποστολές
Mέσα στην ορειβατική δράση του ο σύλλογος έχει να επιδείξει δυο αποστολές στα Ιμαλάια (Island peak και Chulu Far East) και πλήθος αποστολών σε ευρωπαϊκές κορυφές.
 
 Ορειβατικό Σκι

Μια από τις πλέον μοντέρνες και περισσότερο διαδεδομένη στον Ευρωπαϊκό χώρο ορειβατική δραστηριότητα είναι και το ορειβατικό σκι, που με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού που απαιτεί γνώσεις xιονοδρομίας και ορειβασίας δύναται ο ορειβάτης να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στον τομέα αυτό ο σύλλογος μας έχει έναν από τους μεγαλύτερους εξοπλισμούς αλλά και ομάδα στο Πανελλήνιο.

 
 Ορεινή διάσωση Ο αναπτυσσόμενος ορεινός τουρισμός έκανε απαραίτητη την ύπαρξη ενός οργανωμένου μηχανισμού ορεινής διάσωσης, μηχανισμό που αδυνατεί να παρέχει (λόγω έλλειψης γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης) η πολιτεία. Με πρωτοβουλία του συλλόγου μας δημιουργήθηκε ένας πυρήνας εθελοντών με την απαραίτητη εμπειρία και γνώσεις στο βουνό με σκοπό να οργανώσει ένα τέτοιο μηχανισμό. Η Νομαρχία Καβάλας αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή παρέχοντας μέρος του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού.Η ομάδα διάσωσης του ΕΟΣ Καβάλας στο λίγο χρόνο ζωής της έχει επέμβει σε πλήθος περιπτώσεων.
 
 Μονοπάτια

Ο ΕΟΣ Καβάλας φρόντισε να σηματοδοτήσει τα σημαντικότερα και μεγαλύτερου ορειβατικού ενδιαφέροντος μονοπάτια στην περιοχή μας με σκοπό να βοηθήσει τον ορεινό τουρισμό.

 
 Συγγραφική παρουσία

Εκτός της αθλητικής δραστηριότητας και κοινωνικής προσφοράς του, ο ΕΟΣ Καβάλας έχει σημαντική παρουσία στα εκδοτικά δρώμενα της πόλης και του ευρύτερου ορειβατικού χώρου. Δείγματα της δουλειάς μας έχουν βοηθηθεί τόσο από την Νομαρχία όσο και από τον Δήμο Καβάλας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διοικητικό Συμβούλιο