Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο Πιρίν

pirin01.JPGΣε μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις εξελίχτηκε η προγραμματισμένη εκδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, 3-5 Οκτωβρίου, στην οροσειρά του Πιρίν, στη Βουλγαρία. Ο αριθμός συμμετοχών ανέβηκε στα 32 άτομα, ενώ το ‘παράθυρο’ καλοκαιρίας που είχε υποσχεθεί το μετεωρολογικό για την περιοχή αποδείχτηκε αληθινό.

pirin02.JPG

Σε μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις εξελίχτηκε η προγραμματισμένη εκδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, 3-5 Οκτωβρίου, στην οροσειρά του Πιρίν, στη Βουλγαρία. Ο αριθμός συμμετοχών ανέβηκε στα 32 άτομα, ενώ το ‘παράθυρο’ καλοκαιρίας που είχε υποσχεθεί το μετεωρολογικό για την περιοχή αποδείχτηκε αληθινό. Έτσι το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, τα μέλη του ΕΟΣ, μοιρασμένα σε 2 ομάδες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, ξεκίνησαν τις πορείες τους από το καταφύγιο του Βίχρεν (1950μ).

Η πρώτη ομάδα, η οποία ήταν και η πολυπληθέστερη, πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή Βίχρεν, που με τα 2914 μέτρα της (τέσσερα μόλις λιγότερα από τον Όλυμπο), είναι η τρίτη ψηλότερη των Βαλκανίων. Η ομάδα έφτασε στην εντυπωσιακή αυτή κορυφή σε διάστημα λιγότερο των προβλεπομένων 3 ωρών, και, καθώς διέθετε περισσευούμενη όρεξη και αντοχή, επέλεξε, αντί να επιστρέψει ακολουθώντας αντίστροφα το ίδιο μονοπάτι, να επιχειρήσει παράκαμψη της απέναντι κορυφής, ακολουθώντας μια μεγαλύτερη κυκλική διαδρομή. Το εγχείρημα αποζημίωσε τους συμμετέχοντες, καθώς, μ’ αυτόν τον τρόπο, μπόρεσαν να γνωρίσουν περισσότερα από τα ωραία μέρη της περιοχής, και να σχηματίσουν σφαιρικότερη αντίληψη της γεωμορφολογίας της.

pirin03.jpgΗ δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από μέλη που είχαν ήδη πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή, σε παλαιότερες εξορμήσεις του συλλόγου, επέλεξε να διασχίσει την αλπική περιοχή του βουνού. Φτάνοντας μέχρι τα 2600 μ. κατηφόρισε προς το ρέμα Ντεμιάνιτσα, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού του Πιρίν, περνώντας από πλήθος πανέμορφων αλπικών λιμνών. Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ήταν από τα πιο εντυπωσιακά, αφού πραγματοποιήθηκε δίπλα στο ρέμα κάτω από την σκιά πανύψηλων ελάτων.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στις παρυφές του Μπάνσκο, έχοντας η κάθε μια στο ενεργητικό της 7 ώρες συναρπαστικής πορείας και πλήθος ωραίων εντυπώσεων.

 

 

 

 

pirin04.jpg