Κοπή πίτας στο Παγγαίο

Κοπή πίτας στο Παγγαίο
14 Ιαν
2013

Γέμισε ζωή και κόσμο το συνήθως έρημο σκηνικό του Παγγαίου, το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Ιανουαρίου, αφού, παρά τις δυσκολίες του χιονισμένου δρόμου, η προσέλευση των μελών και των φίλων του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, στην κοπή της πίτας, στο καταφύγιό του, στα 1550μ, ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις. Έτσι δικαιώθηκε για ακόμα μια φορά η επιλογή του συλλόγου να διεξαγάγει την καθιερωμένη τελετή στο φυσικό χώρο ενός ορειβατικού συλλόγου, που είναι το βουνό. 

Ιδιαίτερα αισιόδοξη υπήρξε και η παρουσία πολλών μικρών παιδιών, τα οποία χάρηκαν το παιχνίδι στο χιονισμένο τοπίο, κι αυτό είναι κάτι που προοιωνίζει ευχάριστα πράγματα για το μέλλον της Καβαλιώτικης ορειβασίας.
Το πρωί της Κυριακής αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για μια ανάβαση στις γύρω κορυφές του Παγγαίου. Στις 12:30 έγινε η κοπή της πίτας, στο προαύλιο του καταφυγίου του Ε.Ο.Σ. ενώ προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους και η καθιερωμένη φασολάδα μαζί με άφθονο τσίπουρο και κρασί. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Θανάσης Δασκαλούδης, έκανε μια σύντομη αναφορά στις πλούσιες δραστηριότητες της χρονιάς που μας πέρασε στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 25 εξορμήσεις σε ελληνικά βουνά. Στην λήξη της εκδήλωσης το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα να είναι το ίδιο δημιουργική και δραστήρια για τον σύλλογο και τα μέλη του.

 

joomplu:3536

joomplu:3547

joomplu:3553

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χειμερινή ανάβαση στο Φαλακρό