Κοπή πίτας του ΕΟΣ Καβάλας στο Παγγαίο

Κοπή πίτας του ΕΟΣ Καβάλας στο Παγγαίο
13 Ιαν
2014

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, κράτησε την όμορφη παράδοση κι έκοψε την πίτα του, στο καταφύγιό του στο Παγγαίο, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου. Πολλοί ήταν οι φίλοι που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, ενώ η ζεστή και ηλιόλουστη μέρα είχε ανοιξιάτικες προδιαγραφές, και ήταν ιδανική για τις αναβάσεις των ορειβατών μέχρι την κορυφή του Αυγού. Ιδανική επίσης αποδείχτηκε και η νυχτερινή μεταμεσονύκτια εξόρμηση, το βράδυ του Σαββάτου, με το φως του φεγγαριού για τους ορειβάτες που διανυκτέρευσαν στο φιλόξενο καταφύγιό μας.

Επίσης μία μεγάλη ομάδα επέλεξε την πρωινή Κυριακάτικη ανάβαση από το χωριό της Αυλής μέχρι το καταφύγιο, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικότερο στόχο του συλλόγου, που είναι η έντονη και συνεχής ορειβατική δράση.

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, Κώστας Μπακρατσάς, στην σύντομη αναφορά του στα πεπραγμένα της χρονιάς, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό αναβάσεων που σημείωσε ο σύλλογος, στο άνοιγμα και τη συντήρηση μονοπατιών στο Παγγαίο, στη συμμετοχή των μελών του σε ορεινούς αγώνες, καθώς και στο γεγονός της ολοένα αυξανόμενης συμμετοχής νεότερων ανθρώπων στην ορειβασία. Η ετήσια γιορτή έκλεισε με την παραδοσιακή φασολάδα που μαγειρεύτηκε όλη τη νύχτα στο τζάκι του καταφυγίου.

Την επόμενη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, ο ΕΟΣ προγραμματίζει ανάβαση από τους Πύργους στην κορυφή Καρτάλκα του Φαλακρού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο ΕΟΣ Καβάλας στην κορυφή Καρτάλκα του Φαλακρού