Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας σε φθινοπορινές εξορμήσεις σε Μπέλλες και Παγγαίο

Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας σε φθινοπορινές εξορμήσεις σε Μπέλλες και Παγγαίο
10 Δεκ
2014
Καθώς η χρονιά βαδίζει προς το τέλος της ολοκληρώνονται και οι αναβάσεις του προγράμματος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, οι οποίες φέτος χαρακτηρίστηκαν από την υψηλή συμμετοχή σε αριθμό, αλλά και την είσοδο νεότερων μελών στον σύλλογο.
Στην ανάβαση στο όρος Μπέλλες, στις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 17 άτομα, τα οποία χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, ανάλογα με τις δυνατότητες τους.
Η πρώτη ανέβηκε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Βουλγαρίας στα 1820 μέτρα ενώ δεύτερη αφού ανέβηκε μέχρι το παλιό φυλάκιο της Ομορφοπλαγιάς, επέλεξε να κάνει μία μικρότερη διάσχιση μέσα στο δάσος. Η ανάβαση είχε αρκετό ενδιαφέρον, καθώς το όρος Μπέλλες απουσίαζε για καιρό από τα προγράμματα του συλλόγου, κι έτσι δόθηκε ευκαιρία σε αρκετά καινούργια μέλη να γνωρίσουν το βουνό και να θαυμάσουν σε κάποιο άνοιγμα του βουνού την ωραία θέα προς τις λίμνες της Κερκίνης και της Δοϊράνης.
Το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, η συνεχής και καταρρακτώδης βροχή δεν πτόησε τους 12 ορειβάτες του ΕΟΣ Καβάλας, οι οποίοι, δεν ανέβαλαν την προγραμματισμένη ανάβασή τους στο Παγγαίο. Η τύχη, όμως, βοηθά τους τολμηρούς κι έτσι η  βροχή σταμάτησε με το ξεκίνημα της πορείας τους από Αυλή μέχρι το καταφύγιο του συλλόγου, η οποία διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες. Την επομένη το πρωί, μετά από ένα κεφάτο βράδυ, ορισμένοι από την ομάδα πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή Αυγό, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν τεχνικά μαθήματα αναρρίχησης σε βράχο. Η πυκνή ομίχλη του διημέρου δεν επέτρεψε τη γνωστή και όμορφη θέα των κορυφών, έδωσε όμως μια δικιά της γοητεία στο τοπίο. 
 
Μπέλλες
 
Παγγαίο Αυγό
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Διάσχιση Ροδόπης, από Δημάριο »