Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας στα βουνά της Βουλγαρίας

Με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή πανέμορφα τοπία και ψηλές κορφές, έκλεισε η θερινή σεζόν για τον Ε.Ο.Σ. Καβάλας. Η εκδρομή και το πρόγραμμα αναβάσεων που οργάνωσε ο Ε.Ο.Σ. στα βουνά της Βουλγαρίας χάρισε χαρούμενες στιγμές στα είκοσι τρία άτομα που αποτέλεσαν την ομάδα του.Με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή πανέμορφα τοπία και ψηλές κορφές, έκλεισε η θερινή σεζόν για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Η εκδρομή και το πρόγραμμα αναβάσεων που οργάνωσε ο Ε.Ο.Σ. στα βουνά της Βουλγαρίας χάρισε χαρούμενες στιγμές στα είκοσι τρία άτομα που αποτέλεσαν την ομάδα του. Στη διάρκεια από 25 έως 30 Ιουλίου, τα μέλη του συλλόγου ανέβηκαν στην κορυφή Βίχρεν (2914 μ.) της οροσειράς του Πιρίν, περιηγήθηκαν στην περιοχή των 7 λιμνών της οροσειράς της Ρίλα, (2360 μ) και τέλος ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων, την Μουσάλα, (2925 μ).
Είναι η τέταρτη φορά που ο σύλλογος οργανώνει εκδρομή στη Βουλγαρία, η οποία με το άνοιγμα των συνόρων της Εξοχής, τις χαμηλές τιμές, την υψηλή προσφορά και κυρίως τις ατέλειωτες οροσειρές, αποτελεί πλέον πραγματικό δέλεαρ για τους ορειβάτες, κι όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που προκάλεσε γενική εντύπωση στα μέλη της ομάδας είναι η εξοικείωση του κόσμου της περιοχής με τη φυσική δραστηριότητα. Εκατοντάδες, κυριολεκτικά, άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νέοι, ξεχύνονται στα ορειβατικά μονοπάτια των οροσειρών, κολυμπούν στις λίμνες, περιηγούνται στα δάση, διανυκτερεύουν στο οργανωμένα καταφύγια, κερδίζοντας έτσι την επαφή με το σώμα και την ομορφιά της φύσης τους, κάτι που εδώ, δυστυχώς, το χάνουμε μέρα με τη μέρα.
Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα διακόψει τις δραστηριότητές του για τον μήνα Αύγουστο. Θα επανέλθει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με εκδρομή και διανυκτέρευση στον Ενιπέα του Ολύμπου, έτσι ώστε ταυτόχρονα να μπορέσει να συμπαρασταθεί στα μέλη του που σκοπεύουν να λάβουν μέρος στον, προγραμματισμένο για τις 2 Σεπτεμβρίου, μαραθώνιο του βουνού.