3 μέλη του ΕΟΣ στον 23ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

Olympos-MarΤην πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, όπως έχει καθιερωθεί, διεξήχθη ο 23ος Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου, που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας διέφερε αρκετά εν σχέση με αυτούς των προηγουμένων ετών.

Ο αριθμός ρεκόρ των συμμετεχόντων, που ξεπερνούσαν τους 400 αθλητές, ανάγκασε τους διοργανωτές σε αλλαγή του επικίνδυνου κομματιού, (Κάκαλος - Σπ. Αγαπητός), και αντικατάστασή του από το μονοπάτι στα Ζωνάρια. Η επιπλέον αλλαγή του τέλους της διαδρομής, αύξησε τελικά σε 40,5 τα 36 χιλιόμετρα των προηγούμενων διοργανώσεων, διατηρώντας ωστόσο την ίδια δυσκολία ανάβασης που έφερνε τους αγωνιζόμενους μέχρι το υψόμετρο των 2650 μέτρων. Επίσης φέτος οι χρονικοί περιορισμοί στους σταθμούς ήταν αυστηροί, ενώ η συνολική διαδρομή είχε όριο τις 10 ώρες.

322 αθλητές τερμάτισαν τελικά μέσα στο χρονικό όριο του αγώνα. Ανάμεσά τους, και 3 μέλη του ΕΟΣ Καβάλας, ο Σπύρος Ευθυμίου, ο Γιώργος Γκουντέλιας, και ο Βασίλης Κυριλλίδης, οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να τελειώσουν με αρκετή άνεση το δύσκολο αυτό αγώνα.

 

nfp500

 

nfp501

 

Olympos-Mar