Ο Ε.Ο.Σ. και ο Σ.Χ.Ο. Καβάλας στην κορυφή Vihren (2914m)

Ο Ε.Ο.Σ. και ο Σ.Χ.Ο. Καβάλας στην κορυφή Vihren (2914m)
12 Φεβ
2020

Χειμερινή ανάβαση, και μάλιστα απαιτητικής δυσκολίας, επιχείρησαν μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας  και του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, που πλέον πολλές δραστηριότητές τους διεξάγονται από κοινού, εν όψει της επικείμενης ενοποίησης των δυο αυτών μεγάλων συλλόγων της πόλης μας.

Οι ορειβάτες ξεκίνησαν το Σάββατο το μεσημέρι από το χιονοδρομικό κέντρο του Bansko και με πορεία 1,5 ώρας έφτασαν στο καταφύγιο του Vihren (1950m), όπου και διανυκτέρευσαν. Τα χαράματα της επομένης μια ομάδα 8 ατόμων κατευθύνθηκε προς την κορυφή Vihren (2914m), σε μια πορεία που συνδύαζε πολλές, διαφορετικές ποιότητες χιονιού, καθώς και απότομες κλίσεις. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, αλλά και της επιστροφής,απαιτήθηκαν τεχνικές χειμερινής ορειβασίας, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να διαρκέσει περίπου 8 ώρες. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός και το πεντακάθαρο τοπίο κατάλληλο για συναρπαστικές φωτογραφίες.

Παράλληλα, μια δεύτερη ομάδα 4 ατόμων επέλεξε να κάνει την ανάβαση του Σαββάτου με ορειβατικά σκι, ενώ την Κυριακή, με τον ίδιο τρόπο, πραγματοποίησαν διάσχιση 17 χιλιομέτρων στις μαγευτικές πλαγιές γύρω από το καταφύγιο.

vihren05

vihren16

pirinski09

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Ε.Ο.Σ. Καβάλας