Χώρος-Φιλοξενία

Το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Καβάλας , μικρό και λιτό, αποτελεί ένα πραγματικό ορειβατικό καταφύγιο, όπου ο κουρασμένος πεζοπόρος ή ορειβάτης βρίσκει ένα ζεστό, καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον, που του προσφέρει τα αναγκαία για την ανάπαυση και διαμονή του στο τέλος μας κοπιαστικής πορείας, ή πριν το ξεκίνημα μιας άλλης. Ένας χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος και με την ανάλογη λειτουργία, όπου ανοίγοντας την εξωτερική πόρτα δεν θα σε υποδεχθούν η μπόχα των τσιγάρων, οι ήχοι μουσικής του συρμού και η αμφιβολία μήπως κατά λάθος βρέθηκες σε φτηνό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Μια εικόνα που δυστυχώς παρουσιάζουν πολλά από τα καταφύγια της χώρας μας.
Το καταφύγιο μας είναι αυτοδιαχειριζόμενο γιαυτό και η σωστή λειτουργία του στηρίζεται στην υπευθυνότητα και ευσυνειδησία του κάθε ορειβάτη που θα πρέπει να τηρεί αυστηρά τον κανονισμό λειτουργίας του. Διαθέτει 20 κρεβάτια χωρίς κουβέρτες και σεντόνια (οι επισκέπτες πρέπει να διαθέτουν δικό τους υπνόσακο). Η θέρμανση του καταφυγίου γίνεται με ξυλόσομπες και τζάκι. Διαθέτει πρόχειρη κουζίνα με υγραέριο για το μαγείρεμα, τραπεζαρία, εσωτερική τουαλέτα στον προθάλαμο και δεξαμενή βρόχινου νερού για πλύσιμο ενώ η κοντινότερη βρύση απέχει 500 μέτρα.
Το καταφύγιο διατίθεται μόνο στα μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας και σε οργανωμένους ορειβατικούς συλλόγους. Για τη χρήση του θα πρέπει να επικοινωνείτε πρώτα με τους υπεύθυνους του συλλόγου.

Φωτογραφίες εσωτερικού χώρου: